Papiri Vermentino di Sardegna D.O.C.

Papiri Vermentino di Sardegna D.O.C.

Víno vyrobené z nejkvalitnějších, ručně sbíraných hroznů odrůdy Vermentino

  • Barva: Slámově žlutá
  • Vůně: Intenzivní ovocná, s náznaky melounu, banánu a hořkých mandlí
  • Chuť: Plná, jemná, intenzivní a ovocná s hořkým dozníváním typického Vermentina
  • Servírovací teplota: 8 °C - 10 °C
  • Obsah alkoholu: 13% objemových
  • Objem balení:   0,75l
Dostupnost:
Skladem
399 Kč


Informace o vinici

Vinařství Santa Maria La Palma vzniklo v období těsně po druhé světové válce, kdy díky nové vyhlášce mohla být k založení vinice využita půda, původně využívána jako pastvina. V padesátých letech tak začali noví majitelé tuto půdu rekultivovat a zkoušet, kterým odrůdám vinné révy se zde bude nejvíce dařit. Časem se ukázalo se, že půda bude vhodná především pro produkci vysoce kvalitních odrůd, zejména Cannonau a Vermentino. Tyto dvě odrůdy jsou také v současnosti nejvíce uznávanými víny ze Sardinie. 

První vinice, patřící k vinařství Santa Maria La Palma, se rozkládala na ploše 300ha a byla rozděla na 65 malých podniků. Ty se nacházely v okolí obce Marianna v kouzelné scenérii zálivu Alghero a zátoky Porto Conte, kde svěží vánek a slunce napomáhají k jedinečné chuti a cukernatosti místních hroznů. První významná sklizeň se datuje do roku 1959, kdy bylo vyprodukováno 65 000 litrů vína. To následně zrálo v dubových sudech a položilo základ úspěchu produkce této vinice. 

Za posledních třicet let se vinice Santa Maria La Palma výrazně změnila. Rozšířila se plocha vinic a výrazně zvýšila kvalita produkce. Vína z této vinice patří proto aktuálně k tomu nejlepšímu, co sardinští vinaři produkují. Charakteristickým znakem pro vína ze Sardinie, obzvláště pak pro vína z vinice Santa Maria La Palma, je především květinová vůně, svěžest a lehkost.

 

Recenze (0)
Zatím nejsou přidány žádne recenze. Buďte první!


Napište recenzi



Poznámka: HTML není překládáno!

Špatné               Výborné